Milieuvriendelijke Verpakking

Marinafval is het afval van ons dagelijks leven dat zijn weg vindt naar onze oceaan. Rommel reist over land, stroomafwaarts, rivieren en stormafvoeren naar de oceanen. Eenmaal in de oceaan kan het duizenden kilometers afdrijven van zijn oorsprong naar de meest afgelegen oceaanplaatsen, en een spoor van vernietiging achterlatend op zijn pad. Elk jaar doodt puin duizenden zeedieren en zeevogels, verstikt het koraalreferenties en verstikt het kritieke omgevingen. Het vervuilt ook onze stranden en favoriete recreatiesites. Betere informatie over bronnen en impact is uitermate belangrijk om veranderingen in infrastructuur en afvalbeheerbeleid op alle niveaus te stimuleren. Wie is verantwoordelijk? Wij allemaal. Samen kunnen we deze puinhoop helpen voorkomen en opruimen voor een schone, gezonde oceaanplaneet.

Milieuvriendelijke verpakkingen kunnen gemakkelijk worden gerecycled en zijn veilig voor mens en milieu. Het maakt gebruik van hernieuwbare energie en gebruikt zoveel mogelijk hernieuwbare of gerecyclede materialen. Het wordt ook wel groene verpakking of duurzame verpakking genoemd. Eco-verpakkingen veroorzaken minder schade aan het milieu dan andere soorten verpakkingen doordat ze in een van de 3 mogelijke categorieën vallen:

• Het kan worden hergebruikt
• Het kan worden gerecycled
• Het is biologisch afbreekbaar

Sommige eco-verpakkingsartikelen kunnen weer in hun oorspronkelijke vorm worden gebruikt, andere zijn gemaakt van materialen die kunnen worden gerecycled en tot iets anders kunnen worden verwerkt en andere vallen eenvoudig op een milieuvriendelijke manier uiteen.

Uitkijken naar de toekomst van ons milieu is de belangrijkste reden waarom Rico & Plato milieuvriendelijke verpakkingen gebruiken. We moeten ons allemaal bewust zijn van de impact van onze acties op het milieu om ons heen, en enige verantwoordelijkheid nemen voor die acties.

 
X