Grote snijplanken

Met het groeiende aantal enthousiaste thuiskoks, en de keuken als een van de belangrijkste plekken in huis, is ook de vraag naar kwalitatieve grote snijplanken toegenomen. Waar vroeger nog veel plastic te zien was op het aanrecht, is de grote houten snijplank tegenwoordig niet meer weg te denken.  

Grote houten snijplank

Bij de keuze tussen glas, plastic of hout, lette men normaal gesproken vooral op de functionaliteit. Een grote houten snijplank zou minder hygiënisch zijn, en lastig te onderhouden. Toen duidelijk werd dat de meeste verhalen hierover niet klopten, werd er meer gekeken naar de uitstraling en het design bij het kiezen uit het aanbod grote snijplanken. Inmiddels geeft de houten snijplank groot plezier aan de meeste thuiskoks vanwege functionaliteit en de sfeervolle toevoeging aan de keuken.

De grote snijplank als blikvanger

Bij het bereiden van een lekkere maaltijd, gingen er normaal gesproken kastjes open op zoek naar de snijplankjes van kunststof. De uitstraling van het stukje plastic is vaak een reden om deze ver weg te stoppen, en alleen tevoorschijn te halen als het nodig is. Met de opkomst van grote houten snijplanken is dit veranderd. In veel keukens zie je tegenwoordig de grote snijplanken in diverse vormen, houtsoorten en diktes prominent terug op het aanrecht of de eettafel. Bij de aankoop van een grote houten snijplank neemt men steeds vaker het design en de uitstraling als uitgangspunt.

Diverse toepassingen van de grote houten snijplank

Doordat bij een grote snijplank hout er prachtig uitziet, worden ze ook steeds vaker voor meerdere doeleinden gebruikt. Uiteraard worden er bij elke keukensessie volop ingrediënten fijngesneden op de grote houten snijplank, maar daarna hoeft hij niet terug de kast in. Vaak heeft hij een eigen plekje in de keuken, waardoor hij een onderdeel is geworden van het interieur. Tegen het einde van de middag wekt de snijplank van hout groot enthousiasme op als borrelplank met heerlijke hapjes, en in de avond is het een schitterend kaasplateau.

Neem eens een kijkje in ons assortiment snijplanken en laat uzelf met de mooie foto’s overtuigen van het veelzijdige gebruik van de snijplank!